Under informationsmötet för kommunanställda berättade Jan-Erik Larsson om hur de nya planerna ska bli verklighet: ”Får vi bara in handlingsplanerna i budgetprocessen så blir det verkstad av.”

Munkedal blir attraktivare med statligt projekt

2016-02-01 Tillväxtverket satsar 1,4 miljoner för att stärka Munkedals attraktionskraft. På lite sikt ska man få större befolkning, fler besökare, mer handel och service samt bättre företagsklimat. Kommunens näringslivsutvecklare tror på framtiden.

Satsningen är ett nytt försök att göra mindre kommuner mer attraktiva som bostadsorter. Munkedal är en av tio kommuner i landet som utsetts att vara med i pilotprojektet ”Stärkt lokal attraktionskraft”. Går det bra kan Munkedal bli en förebild att ta efter.

– Vi kanske inte kommer att se någon ekonomisk vinst snart. Det blir snarare en kostnad till att börja med. Men på sikt kan det ge ett ökat boende. Det är ju det som är viktigast för en kommun – att folk vill bo här och betala skatt, säger Jan-Erik Larsson, näringslivs- och landsbygdsutvecklare i Munkedal.

Kommunen har redan visat framfötterna i ett nyligen avslutat projekt för att förbättra…

Sven Lundstedt

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv