Mordhot riktat mot förälder

Bråket kring plastgräset har eskalerat

2015-04-10 Problemet runt plastgräset har eskalerat och så sent som i tisdags ska en förälder ha blivit mordhotad.
– Vi har inför den här säsongen, på grund av tidigare problem, vidtagit åtgärder. Men när det som i det här fallet, handlar om kriminella handlingar, så är det i första hand ett polisärende, säger Torgny Jansson, enhetschef på fritid.

Det är inget nytt problem. Ända sedan plastgräsets tillkomst på Kronbergsplanen har det skett krockar mellan spontanidrottarna och föreningar som hyrt planen. Enligt föreningslivet så uppstår det ofta situationer där spontanidrottarna inte lämnar planen, då träningar ska genomföras.

– Vi har vidtagit en del åtgärder inför den här säsongen. Vi har skyltat om, både på svenska och engelska, för att alla ska veta vilka regler som gäller. Dessutom har vi en person från fritidsgården kopplad till planen. En person som ska stötta upp föreningarna. Det är skola och föreningslivet som har förtur till fotbollsplanen, då ska spontanidrottarna hålla sig borta, säger Torgny Jansson.

”Förstår föräldrarnas oro”

Torgny Jansson ser allvarligt på tisdagens händelse och har lämnat in en orosanmälan till polisen i Lysekil.

– Det är en kommunal arena där barn och ungdomar vistas. Där kan vi inte acceptera att det pågår kriminella handlingar, jag förstår föräldrarnas oro, säger Torgny Jansson.

Läs mer i papperstidningen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv