”Oppositionens budget är omdömeslös och visar på ett synnerligt dåligt ledarskap”, säger Krister Samuelsson, vice ordförande i Moderaterna i Lysekil. Han hotar med att Moderaterna lämna styret av Lysekils kommun om oppositionens budgetförslag vinner gehör i kommunfullmäktige. Hela partistyrelsen står bakom hans uttalande, säger han. Foto: Gabriel Berndtsson

Moderaterna i Lysekil hotar att lämna styret

Om oppositionens budget vinner gehör i fullmäktige

2015-09-03 Nu hotar även Moderaterna med att lämna styret av
Lysekils kommun om oppositionens budgetförslag vinner gehör i kommunfullmäktige.
– Oppositionens budget är omdömeslös och visar på ett synnerligt dåligt ledarskap, säger Krister Samuelsson, vice ordförande i Moderaterna i Lysekil.

Först var det socialdemokraterna som efter ett medlemsmöte  gick ut i media via ordförande Ricard Söderberg och deklarerade att de inte kunde fortsätta ta ansvar för Lysekils kommun om oppositionens budget vinner gehör i fullmäktige.
Nu gör Moderaterna, som samarbetar med (S), (FP) och (C), samma sak.
Bakom utspelet står vice ordförande Krister Samuelsson (M), som säger sig ha hela partiets styrelse bakom sig.
– Ja, hela styrelsen har ställt sig bakom mitt uttalande i den här frågan, säger han.
Krister Samuelsson konstaterar bland annat att Moderaterna i Lysekil under de gångna åren aktivt har arbetat med att sanera kommunens ekonomiska situation.
– Under kommunalrådet Mats Karlssons ledning amorterades kommunens skulder kraftigt ned. God hushållning genom sparsamhet och omsorg med skattebetalarnas pengar har alltid varit en ledstjärna i moderaternas politik i Lysekil, säger Krister Samuelsson.
Han fortsätter:
– Vi har med stor vånda accepterat samarbetets budget med 1,2 % överskott. Vårt mål var för 2016 har varit 2 %. Att dessutom som moderat acceptera en budget med ett överskott under 1,2 % är för oss helt främmande.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

Publicerad:
Nyhetsarkiv