Misstänkt för mord omhäktad

2020-01-03 Den 22-årige man, som är misstänkt för mord på 17-åriga Wilma Andersson i Uddevalla i november, är omhäktad till och med den 17 januari.

Åklagaren Jim Westerberg hade begärt förlängd åtalstid med fyra veckor, men Uddevalla tingsrätt beslutade om åtalsförlängning i två veckor, då rätten vill försäkra sig om att utredningen sker så skyndsamt som möjligt.

Enligt åklagaren har mordmisstankarna förstärkts successivt sedan den förra häktningsförhandlingen för fyra veckor sedan.

– Det återstår många utredningsåtgärder. Eftersökningar av kroppsdelar pågår, vi inväntar analysresultat från Nationellt forensiskt centrum och förhör pågår med den misstänkta. Jag är förvånad över att tingsrätten inte beviljade en månads åtalsförlängning med hänsyn till den omfattande utredning som återstår i ärendet, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Det var för drygt sex veckor sedan den 22-årige mannen frihetsberövades, misstänkt för att ha mördat 17-åriga Wilma Andersson, som är mantalsskriven på en adress i Lysekils kommun, men som varit bosatt hos den 22-årige mannen för gymnasiestudier i Uddevalla. Wilma Andersson anmäldes försvunnen den 17 november och ett mycket omfattande sökpådrag med frivilligorganisationer hjälpte till i sökandet. Den 28 november anträffade polisen en kroppsdel tillhörande flickan och polisen meddelade samtidigt att det är uteslutet att hon kan hittas vid liv.

Ytterligare två personer, som är närstående till den häktade mannen, misstänks för inblandning i mordet. De har båda suttit anhållna, misstänkta för brott mot griftefriden och skyddande av brottsling, grovt brott, men båda har släppts på fri fot, då de inte anses kunna förstöra utredningen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv