Minister värvar lysekilspojk

Tobias Lundin Gerdås blir politiskt sakkunnig hos Aida Hadzialic

2016-03-23 Lysekilsbördige Tobias Lundin Gerdås, 33, tar plats i regeringskansliet och blir politiskt sakkunnig hos Sveriges yngsta minister genom tiderna; Aida Hadzialic (S), 29, som är gymnasie- och kunskapslyftsminister.

– Jag har varit väldigt sugen på att arbeta åt Aida Hadzialic som jag tycker är ett grymt statsråd och en väldigt bra person, säger Tobias Lundin Gerdås, som har beslutat sig för att ta tjänstledigt och gå vidare till nya utmaningar efter sex år i LO-borgen.
– Det känns superspännande att få vara med och jobba för att höja kunskapsnivåerna i Sverige och på så vis också minska arbetslösheten.

Framtida makthavare
Tobias Lundin Gerdås hamnade nyligen på TCOs lista över framtidens 99 mäktigaste och har en bakgrund inom bland annat SSU  och LO.
Han har även tidigare jobbat med strategisk kommunikation och kampanjutveckling hos den socialdemokratiska partistyrelsen.
Senast Tobias Lundin Gerdås besökte Lysekil var i början av februari, då tillsammans med LO:s förbundsordförande Karl-Petter Thorwaldsson.
– Jag hoppas få möjligheten att komma till Lysekil tillsammans med Aida Hadzialic så snart som möjligt och få träffa de skickliga lärare som jag hade turen att få ha när jag i gymnasiet i Lysekil.
Sveriges yngsta minister
Aida Hadzialic, 29, är Sveriges yngsta minister någonsin och har en bakgrund som flykting från Bosnien.
Tobias Lundin Gerdås kommer Tobias från en tjänst som vikarierande chef för enheten för opinionsbildning inom LO.
– Jag flyttade från Lysekil efter gymnasiet, men min pappa Jan Gustafsson bor kvar här i Lysekil och jobbar som är lärare. Jag är ofta här och hälsar på och har kontakt med många gamla barndomsvänner, berättar han.
Efter att valdammet lade sig 2014 blev han ansvarig för att samordna LO:s opinionsbildningsaktiviteter och större kommunikationsinsatser.

Läs mer i papperstidningen eller på https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

 

 

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv