Hyreshuset på Landsvägsgatan 1-7 i Lysekil är byggt 1948. Tak och stammar har bytts på senare år, men det finns problem med bland annat fukt i en del utrymmen. Efter klagomål från hyresgäster ska en översyn göras för att se vilka åtgärder som behöver vidtas för att få ett bättre inomhusklimat.

Miljöenheten för dialog med ägaren till Landsvägsgatan 1-7

Konsult ska se på problemen med inomhusklimatet

2015-12-21 Några av hyresgästerna på Landsvägsgatan 1-7 i Lysekil har vänt sig till kommunens miljöenhet med klagomål på bland annat buller, fukt och angrepp av svartmögel i lägenheter och förrådsutrymmen.
– Vi har en dialog med fastighetsägaren som tagit på sig att med hjälp av en konsult titta på vad som behöver göras i huset, säger Per Olsson, miljöchef vid miljöenheten, som är gemensam för Lysekils, Sotenäs och Munkedals kommuner.

Hyresgästföreningens medlemstidning Hem & Hyra har den senaste tiden uppmärksammat klagomålen från hyresgäster i fastigheten på Landsvägsgatan 1-7, som ägs av Lars Lindqvist i bolaget Lindqvists Fastigheter. I huset finns 35 lägenheter.

Det handlar enligt anmälningar som kommit in till miljöenheten om problem med ventilation, avfall, fukt och skadedjur.

Någon hyresgäst klagar på att det är lyhört från fönster, en annan att man upplever fukt-problem, jorddoft och svartmögel i badrum och tvättstuga. Ytterligare en har problem med spånskivor som sväller upp och tapeter som det bildats bulor under.

Det har också noterats skadedjur som råttor i soputrymmen.

Två olika delar

– Det här handlar om två olika delar. Dels hur man hanterar sopor. Har man ordning på soporna så blir det inga råttor, säger Per Olsson och fortsätter:

– Dels handlar det om…

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Annons
Nyhetsarkiv