Höjdpunkten på årsstämman var utdelningen av priset Årets Företagare 2014, vilken hölls av Maria Derner. Till vinnare och Årets Företagare 2014 utsågs Mikaels Grävtjänst och Mikael Hansson, som sedan 1985 drivit sitt företag på ett exemplariskt sätt och långsiktigt engagerat och sysselsatt många, samt varit bra för Lysekils kommun. Foto: Stefan Oscarsson

Mikaels Grävtjänst är Årets Företagare i Lysekil

2015-03-05 Företagarnas lokala förening i Lysekil höll igår kväll sitt årsmöte på Café Kungsgatan i Lysekil.
Ett 30-tal personer hade samlats för att deltaga i evenemanget, där även Årets Företagare i Lysekil för 2014 skulle utses.

Höjdpunkten på årsstämman var utdelningen av priset Årets Företagare 2014, vilken hölls av Maria Derner. De företag som nått till finalen var GRG Svensson Byggnads AB i Grundsund, JOHAB Anders Johnsson Aktiebolag i Lysekil och Mikaels Grävtjänst i Hallinden.
Till vinnare och Årets Företagare 2014 utsågs Mikaels Grävtjänst och Mikael Hansson, som sedan 1985 drivit sitt företag på ett exemplariskt sätt och långsiktigt engagerat och sysselsatt många, samt varit bra för Lysekils kommun.
Mikaels Grävtjänst går vidare till rikstävlingen av Årets Företagare och Företagarna i Lysekil önskar honom all framgång i både tävlingen och det fortsatta företagandet.
Ny ordförande
För nästkommande period valdes Roland Laurent att efterträda Stefan Oscarson, Ajestic Group AB, som ordförande i Företagarna. Till resterande poster i styrelsen valdes följande: Gunnar Svensson, Energihus i Väst AB, Jonas Axelsson, SiTech AB, Roland Karlsson och Madeleine Fredman, Energihus i Väst AB, samt suppleanter Inga-Britt Nordkvist, Iterit AB, Stefan Oscarson, Ajestic Group AB samt Tarmo Pohjonen. Till revisorer valdes Gert Oxby, Tandvårdsgruppen och Anette Bargel, Affärsnyttig webb & PR. Efter årsmötet höll Ulrika Odell från Arbetsförmedlingen en presentation om det landsomfattande projektet ”Jobbsökarna” som utförs tillsammans med Företagarna. Projektet startade 2013 och innebär att man besöker företag, analyserar arbetskraftsbehoven på plats och utifrån resultaten fyller behoven. Projektet har resulterat i ca. 2500 nya arbetstillfällen på under 2 år av de 16 personer, varav 3 personer i Västra Götaland, som är aktiva på fältet.
Efter Ulrikas presentation höll Företagarnas regionchef Maria Derner en förevisning av småföretagarnas påverkan inom kommunen. Småföretagarna i Lysekils kommun bidrar med nästan 30% av Lysekils kommun totala skatteintäkter och är de som skapar flest arbetstillfällen och är ledande i att driva utvecklingen framåt.
Terje W Fredh

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv