I Lysekil Orienthall hittar du smaker från alla världens hörn och Jassem Abbas brinner för grönsaker och frukter. Han har stått på torget i 15 år men satsar nu tillsammans med sin vän Mehmet Dogan på en liten butik.

Med smak av Orienten

Tomma butikslokaler i Lysekil fylls

2015-11-26 Tomma affärslokaler är något som blir allt vanligare i Lysekils centrum. Trots det har Lysekil fortfarande ett levande centrum, med många idogt kämpande köpmän kvar. Det är förstås svårt att hitta något som fungerar året om i ett litet samhälle.
Men så har vi våra invandrande vänner, för det verkar vara de som tar steget och vågar satsa. Två nya livs­medelsaffärer med betoning på smak från Orienten har tänt upp några extra lampor i Lysekil.

I gamla Spel och godis lokaler hittar vi idag Lysekil Orienthall. Det är vännerna Jassem Abbas ursprungligen från Irak och Mehmet Dogan från Turkiet som tillsammans startat affären. Men de har bott här länge, Mehmet kom till Sverige för 31 år sedan och i 15 år har Jassem sålt grönsaker och frukt på Kungstorget i Lysekil.

– Vi öppnade för två månader sedan och säljer grönsaker, frukt och livsmedel. Vi satsar på färska och fräscha varor. Kunderna som kommer hit är glada att vi…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv