Alexander Johannesson gjorde flest mål för Munkedal mot Skärgården – tre stycken. Lagkaptenen vittnar om att MBK, de senaste veckorna, fått till en mycket mer lättsam atmosfär inom truppen. Arkivfoto: Lennart Hård

Med glädjen kommer poängen

Munkedal har fått en kanonstart i nya fortsättningsserien

2014-12-13 För en månad sedan var glädjen borta. Nu är den tillbaka i Munkedal.
11-5 mot Skärgården gör att MBK toppar serien.
– Det kanske blev lite för mycket hockey under hösten, säger lagkaptenen Alexander Johannesson.
Matchfakta:

Munkedals BK – Skärgården Hockey-84
Ishockey – division 3 fortsättning
Resultat: 11-5 (2-1, 6-2, 3-2)
Skott: 62-22
Publiksiffra: 75
Bäste spelare: Hampus Karlsson
Målskyttar: Alexander Johannesson 3, Jonas Westlund 2, Simon Wilhelmsson 2, Hampus Karlsson, Hampus Blom, Albin Björkman, Daniel Alfredsson
Nästa match: Lysekil Hockey Viking, hemma

Skärgården pallade 30 minuter. Sedan tog konditionen och energin slut. Resterande del hade Munkedal roliga halvtimmen. MBK:s start visar att de blir en ordentlig utmanare till att vinna fortsättningsserien.

– Inställningen, tempot och viljan efter puck är enorm just nu. Det har gjort att vi hittat en helt annan glädje än vad som var fallet under slutet av grundserien, säger Alexander Johannesson.

Mindre taktik – mer lir

För att få tillbaka de positiva känslorna har Munkedal lättat på träningsschemat, haft mindre taktik och fokuserat på att bokstavligen lira ishockey. Det har gjort gott.

– Titta bara på matchen mot Skärgården. Glädjen gör att vi åker mer skridskor, får ett högre tempo som i sin tur betalar sig i slutändan.

Ska utmana de bästa

Efter två raka segrar och förnyat självförtroende undrar många hur långt MBK kan nå den här säsongen. I fjol slutade de trea i fortsättningsserien.

– Vi har inga placeringsmål utan lägger allt krut på att utveckla oss individuellt och som lag. Sedan får vi se hur långt det räcker, men självklart vill vi vara med och utmana de bästa lagen.

Under fredagskvällen fanns det en spelare som stack ut mer än de andra – forwarden Hampus Karlsson. Han jobbade hårt och visade en härlig vilja som smittade av sig på övriga spelartruppen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv