Hampus Wackfelt stod för ett mål i Dingles vinst mot Hovås. Arkivfoto: Joel Hansson

“Med buller och bång”

DAIK knep tredje segern – toppar tabellen

2014-10-21 Tre matcher, tre vinster och +22 i målskillnad. Dingle AIK har fått en flygande start i innebandyns division 4.
Under söndagen ställdes man inför det svåraste provet hittills, bortamatch i Göteborg mot Hovås IBK.
Men inget kan stoppa DAIK just nu, slutresultatet skrevs till 2-10 (0-3, 1-4, 1-3) och nykomlingarna från landet toppar nu en serie full av Göteborgslag.
– Vi vann med buller och bång, säger tränaren Fredrik Nestorsson.
Målskyttar DAIK:

Rasmus Larsen 2, Hans Eklund 2, Sebastian Wackfelt 2, Hampus Wackfelt, Jerry Johansson, Fredrik Birgersson, Emil Karlsson.

Inför söndagens bortamatch mot Hovås hade Dingle AIK gjort 20 mål och endast släppt in sex. 13-0-vinsten i premiären hemma i Munkedals Idrottshall följdes upp med en jämn uddamålsvinst i Kungälv.
I Lisebergshallen fortsatte DAIK på det inslagna spåret, tät defensiv och frejdig offensiv. Jerry Johansson inledde målskyttet efter tre minuter och sedan fortsatte det. När Sebastian Wackfelt avslutade målskyttet med en och en halv minut kvar av matchen förkunnade resultattavlan: Hovås 2, Munkedal 10.
– Vi gjorde en riktigt bra match. Vi hade det lite tungt i början på andra perioden då vi fick fyra utvisningar på rad, men efter det var det inget snack om vilka som skulle vinna matchen, säger Fredrik Nestorsson.

Trodde på tuffare match
DAIK och tränare Nestorsson hade förväntat sig bättre motstånd mot Hovås.
– Jag trodde vi skulle få det tuffare än vad vi fick det. Hovås är ett av seriens bättre lag, men vi har fortfarande de bästa lagen kvar att möta.
Nästa match för Dingle spelas på fredag på hemmaplan då man möter FBC Lerum. Till den förra hemmatchen dök 350 åskådare upp och om du tycker det är lite väl folktomt i Munkedal på fredag, var lugna, de är förmodligen på innebandy.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv