Benny Johansson har flera frågor som han vill ha svar på, innan han kan lämna ett besked till Svenska Bordtennisförbundet. Arkivfoto: Joel Hansson

MBTK två poäng från Pingisligan

Men inte självklart att föreningen tar klivet upp – ”Vi måste få svar på flera frågor”

2016-04-01 En vinst på två matcher. Det är allt som behövs för att Munkedals BTK ska säkra seriesegern och få förfrågan att gå upp i Pingisligan, Sveriges högsta serie.
– Vi är jättesugna på att ta klivet, men vi har flera frågor vi först måste få svar på från förbundet, säger ordförande Benny Johansson.

Munkedals BTK går som tåget i Superettan. Till helgen har laget stora möjligheter att säkra seriesegern. För Benny Johanssons mannar räcker det att plocka två av fyra poäng i matcherna mot Köping och Ängby/ Spårvägen.

– Men det kommer inte bli lätt och vi tar inte ut något i förskott. Trots att vi ligger långt före båda lagen kan det lika gärna sluta med två förluster för oss. Alla slår alla i Superettan, säger Benny Johansson.

Mattfråga

Skulle MBTK säkra seriesegern får föreningen en förfrågan att avancera till högsta serien, Pingisligan. Tidigare år har man varit tveksamma till att avancera, men i år har man svängt. Innan föreningen tar ett beslut om avancemang vill Benny Johansson ha svar på vissa frågor från Svenska Bordtennisförbundet. Huvudfrågan handlar om en matta…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv