Alexander Johannesson (bilden) och Hampus Karlsson lämnade först Munkedal för Trollhättan i division 2, men bytte till rivalen Vänersborg veckan före premiären. ”En anledning till att jag lämnade berodde på att tränaren Dennis Gistedt (tidigare Munkedal) hoppade av. En vecka före seriestarten visste ingen i laget hur truppen skulle se ut. Om man var med eller inte, trots att de flesta hade tvåårskontrakt. Det var inte bara tränaren som bestämde, även sportgruppen hade inflytande över truppen. Det kändes som ett felaktigt arbetssätt”, säger Alexander Johannesson.

MBK-trio har hittat rätt i Vänersborg

Alexander Johannesson sköt överraskningslaget till Alltvåan

2015-12-29 Ifjol spelade Alexander ­Johannesson, Hampus ­Karlsson och Anton Ekberg i Munkedals BK.
Nu gör trion succé i division 2, med överraskningslaget Vänersborg.
– Det är fruktansvärt kul med hockey just nu, säger målvakten Anton Ekberg.

Det var 46 sekunder kvar i sista matchen i Hockeytvåan mot Bäcken den 16 december. Alexander Johannesson fick pucken, tittade upp och sköt 3-2 till Vänersborg.

– Riktigt skönt, det var spiken i kistan. Målet innebär att vi spelar i Alltvåan efter nyår, säger Alexander Johannesson.

Men det är inte bara den storväxte forwarden som har band till Munkedals BK och som numera spelar för Vänersborg. Det gäller även Anton Ekberg och Hampus Karlsson.

– Det har gått bra att ta steget från trean till tvåan. Det har bara gynnat mig att komma upp en nivå. Mitt målvaktsspel passar bättre här, säger Anton Ekberg.

Stort självförtroende

Under hela säsongen har han delat målvaktssysslan tillsammans med Robin Ivehag. Och Anton Ekbergs statistik är imponerande, åtta vinster på elva försök.

– Det är en ”boost” för självförtroendet när jag vet att jag kan vinna matcher åt laget, säger han.
I början av hösten fick Hampus Karlsson rätt så lite speltid. Men ju längre säsongen gått…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv