Anton Ekberg i MBK-kassen höll nollan mot Lions och var Munkedals bäste spelare. Han ligger för närvarande på en andra plats i målvaktsligan med en räddningsprocent på 91,18 procent. Arkivfoto: Joel Hansson

MBK tämjde lejonen från Strömstad

Laget toppar haltande tabell – fem av tio platser i poängligan tillhör Munkedalsspelare

2015-01-08 Munkedals BK tog under tisdagseftermiddagen sin fjärde raka trepoängare i fortsättningsserien.
MBK lyckades tämja lejonen från Strömstad och man lämnade Lionshov med en 0-5-seger.
Matchfakta:

Munkedals BK – Lions HC
Ishockey – division 3 forts.
Resultat: 0-5 (0-2, 0-0, 0-3)
Bäste spelare: Anton Ekberg
Munkedals målskyttar: Robert Forsström, Christopher Hellberg, Alexander Johannesson, Tobias Hellberg och Magnus Fivelsdal
Nästa match: Lerums BK, borta

Att säga något annat än att Munkedal har haft det lätt mot Lions under säsongen är en lögn. 6-3 och 1-4 slutade grundseriematcherna. Tisdagens trettondagsmatch följde samma mönster.

Ettan satte Robert Forsström, som tidigare under säsongen lämnade det sjunkande vikingaskeppet från Lysekil för spel med MBK, efter fem minuter. 2-0 kom med ett par minuter kvar av den första perioden.

Plattan i mattan i sista

Den som ville se fler mål kunde stannat i kaffestugan under andra perioden. 0-0 i mål, 3-4 i utvisningar blev resultatet av mittenperioden.

I den sista perioden satte MBK plattan i mattan. 45 sekunder in hade man avgjort matchen genom två snabba mål, från Alexander Johannesson och Christopher Hellberg, upp till 0-4.

Tre minuter senare passade Magnus Fivelsdal på att sätta spiken i kistan med sitt 0-5-mål.

– Det var en bra prestation av hela laget. Extra kul var det att Anton Ekberg i målet fick hålla nollan. Lions skapade mycket matchen igenom, så det var bra gjort av Anton, säger MBK-tränaren Dennis Gistedt.

Munkedal kan nu glädja sig i att man är serieledare i en haltande tabell. Man har tre poäng ner till Lidköping på en andraplats och sex poäng till Uddevalla på en tredjeplats. Lidköping har en och Uddevalla har två matcher mindre spelade. Trots att man lirar i fortsättningsserien och inte den mer åtråvärda Alltrean har man mycket kvar att spela för. En förstaplats i fortsättningsserien ger en plats i kvalet till division 2.

– Lagen som har kommit in från Göteborgsserierna (Lerum, Ramberget och Skärgården) håller inte lika hög klass och jag tror att det blir vi, Uddevalla och Lidköping som slåss om kvalplatsen. För att nå dit krävs det kontinuitet och man har inte råd att tappa onödiga poäng.

Fem av tio i poängligan

För att knipa en kvalplats krävs det även att man gör mål framåt, och håller tätt bakåt. På den fronten har man inga problem just nu. De fyra första platserna i poängligan innehas av Munkedalsgrabbar. Daniel Alfredsson, Hampus Blom, Christopher Hellberg och Alexander Johannesson kvalar alla in på topp 4-listan. Hampus Karlsson placerar sig strax bakom på en sjundeplats. Lägg därtill Anton Ekberg som landar på en andra plats i målvaktsligan med en räddningsprocent på 91,18 procent.

MBK har visserligen spelat en, eller i vissa fall två, matcher mer än sina motståndare. Men det är likväl imponerande att man har så många spelare med i toppen av de individuella tabellerna.