Hasse Johansson skickar iväg sin sten.

Mattcurling populärt bland de äldre i Lysekil

”När man kommer upp i min ålder får man hålla på med det som är minst ansträngande”

2014-12-10 Mattcurlinggänget från PRO tar nu välbehövlig julledighet.
Under tisdagen spelade man de sista matcherna för året i tennishallen i Sivik.

Året som har gått har varit det andra som PRO Lysekil har spelat mattcurling i Sivik under tisdagsförmiddagarna. Man drog igång i september och i tisdags kastades de sista ”stenarna” för året.

Precis som vanlig curling

Mattcurling är precis som vanlig curling. Enda skillnaden är att man, som namnet skvallrar om, spelar på en matta istället för på is. Eftersom man har två mattor delas deltagarna delas upp i två grupper med sex eller åtta lag. Sedan möter alla varandra i matcher om två set.

– Träffar du mitten får du fem poäng, mellanringen ger tre poäng och ytterringen ger en poäng, förklarar Leif Olsson, ordförande i PRO Lysekil.

Som mest är man 30 stycken som är med och spelar på tisdagarna och för en gammal idrottsman som Leif passar sporten perfekt.

– När man kommer upp i min ålder får man hålla på med det som är minst ansträngande. Maraton är inget som jag skulle ge mig på, skojar han.

Drar igång i januari igen

Leif fortsätter med att säga att förutom det rent sportsliga så är tisdagsförmiddagarna ett utmärkt tillfälle att träffas och prata.

Nu blir det juluppehåll en månad innan man drar igång igen i mitten på januari.

Publicerad:
Nyhetsarkiv