Jeanette Andersson avdelningschef för arbetsmarknadsenheten.

Marin återvinningscentral på Hogenäs

Sotenäs har skapat den första i sitt slag i Sverige

2018-09-23 Sotenäs kommun är först i landet med att starta en marin återvinningscentral. Den är belägen på industriområdet i Hogenäs.

Sedan början av 2000-talet har Fiskareföreningen Norden tagit hand om gammalt material som tagits upp från havet. Sixten Söderberg, som arbetat som fiskare i många år, har engagerat sig mycket i projektet ”Håll havet rent”. Han menar att en fortsatt fiskeriverksamhet är helt beroende av en god havsmiljö. Det som fram till idag tagits upp ur havet har till största delen bränts upp. Men nu har kommunen startat en marin återvinningscentral.

Hela texten kan du läsa i papperstidningen eller e-tidningen. Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 161 kronor/månaden) får dessutom den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 89 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar. Vill du också ha tidningen? Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv