”Jag tog beslutet i går eftermiddag efter att ha blivit kallad till ett internt möte. Jag blev inte uppmanad att ställa min plats till förfogande som ordförande i socialnämnden, men jag kände det så. Politik är ett lagbygge och jag känner inte tillräckligt starkt stöd av mina egna lagkamrater”, säger socialnämndens ordförande Maria Forsberg, som lämnar samtliga politiska uppdrag i Lysekis kommun, men behåller sina uppdrag i Västra Götalandsregionen.

Maria Forsberg (S) lämnar politiska uppdrag i Lysekil

”Jag känner inte längre något stöd av mina egna lagkamrater”

2017-01-26 Socialnämndens ordförande Maria Forsberg (S) väljer att lämna samtliga lokalpolitiska uppdrag i Lysekils kommun.
Hon lämnar även sin styrelsepost i Lysekils Vård- och omsorgsbostäder.
Maria Forsberg (S) väljer dock att behålla sina politiska uppdrag i Västra Götalandsregionen.
– Politik är ett lagbygge och jag känner inte längre att jag har det stödet som jag behöver av mina egna lagkamrater, säger hon till LP.

Det var på onsdagseftermiddagen som Maria Forsberg via ett mail underrättade kommunalrådet Jan-Olof Johansson (S) och kommunsekreteraren Mari-Louise Dunert att hon avsäger sig sin plats som ledamot i Lysekils fullmäktige och ordförande i socialnämnden, samt sin styrelsepost i den kooperativa hyresrättsföreningen Lysekils Vård- och Omsorgsbostäder…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv