Manifestation i Lysekil mot asylbegränsning

2019-11-26 Riksdagen beslutade för tre år sedan att införa en tillfällig lag med syfte att minska antalet asylinvandrare till Sverige. Sverige skulle därmed ligga på den lägsta nivå som krävs enligt EU-rätten. 2015 kom 163 000 asylsökande, 2017 kom 26 000. Lagen har förlängts till juli 2021.
Men det finns enligt många ödesdigra konsekvenser med lagen. Hur orättvis som helst tyckte två ungdomar på plats i Lysekil på söndagskvällen.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv