Man omkom vid olycka med vattenskoter

2020-08-01 En man i 50-årsåldern omkom vid en krock mellan vattenskoter och mindre fritidsbåt utanför Ramsvik i Hunnebostrand på fredagskvällen.

Räddningstjänst och ambulans larmades till Ramsvik Camping där den tragiska olyckan ägde rum.

En vattenskoter med en man och en kvinna på kolliderade med en mindre fritidsbåt. Vattenskoterföraren, en man i 50-årsåldern, och en annan person i familjen hamnade i vattnet. De plockas upp av båten som dom kolliderade med och transporterades till land, där hjärt-lungräddning  påbörjas på plats.

Ambulanspersonal genomför fortlöpande HLR på mannen, men hans liv gick inte att rädda. Läkaren på ambulansen dödförklarar mannen på plats och anhöriga var närvarande. Det är en mindre fritidsbåt som vattenskotern har kolliderat med och föraren till båten blåser negativt i sållningsinstrument. Den avlidna fördes med ambulans till NÄL och anhöriga följer med.

Polis på plats genomför vittnesförhör för att klargöra händelseförloppet.

Under natten har polispatrullen avrapporterat händelse enligt följande; Anmälan skrivs rörande Vållande till annans död samt vårdslöshet i sjötrafik. Det finns i skrivande stund ingen misstänkt person i händelsen utan den efterföljande utredningen får klargöra ansvarsdelen . Vattenskotern och fritidsbåten är tagna i beslag för teknisk undersökning.

 

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv