Man och kvinna smugglade narkotika till Lysekil – åtalas

2023-09-21 Ett kvinna och en man i 35-40-årsåldern, som är bosatta i ett hus i Lysekils kommun, men skrivna i USA respektive Nederländerna, åtalas för narkotikabrott och narkotikasmuggling

Brastad: Ett kvinna och en man i 35-40-årsåldern, som är bosatta i ett hus i Lysekils kommun, men skrivna i USA respektive Nederländerna, åtalas för narkotikabrott och narkootikasmuggling vid Uddevalla tingsrätt.
Paret har tillsammans och i samförstånd inte anmält 5,04 gram kokain, 4,94 gram ketamin och 5 gram MDMA, som är narkotika, till tullbehandling i samband med införsel till landet. Genom detta bröt de mot ett särskilt föreskrivet förbud mot eller villkor för införseln. Händelsen ägde rum i slutet av oktober 2022 på Postnords terminal vid Arlanda flyplats, Sverige.
Paret har tillsammans och i samförstånd olovligen innehaft 1,6 gram kokain, 0,6 gram DMT och 14,2 gram psilocin, som är narkotika, när polisen gjorde en husrannsakan i parets gemensamma bostad i Lysekils kommun. Båda tilltalade förnekar brott.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv