Man och kvinna greps efter misshandel och grov stöld

2019-11-15 En man i 55-årsåldern misshandlades i sin bostad i centrala Lysekil natten till fredagen i samband med ett inbrott. Gärningsmännen fick med sig en väska, pass, mobiltelefon samt nycklar till bostaden. En stund senare greps en man och en kvinna i 30-årsåldern med stöldgodset i bilen. De är nu misstänkta för misshandel och grov stöld. Ytterligare en person kan vara inblandad och han söks nu av polisen.

Klockan var 04.53 när en Lysekilsbo slog larm till polisen. Han hade blivit slagen och rånad av några inkräktare i bostaden. Han uppfattar att det är två-tre gärningsmän. De försvinner därefter i en bil.
Den misshandlade mannen, som är i 55-årsåldern, var vaken och talbar när han kördes med ambulans till NÄL för vård. Bland annat hade han skador på huvudet.
Polis larmades till platsen och stoppade strax därefter en bil i Lysekil med två personer, en man och en kvinna i 30-årsåldern, som båda greps. I bilen hittadess bland annat gods från stölden i bostaden, bland annat en mobiltelefon, pass, en väska och nycklar. Bilen togs i beslag för en teknisk undersökning.
– Bostaden har spärrats av för teknisk undersökning och det misstänkta paret kommer att höras under dagen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Enligt polisen kan dock ytterligare en gärningsman fortfarande befinna sig på fri fot.

– Det är möjligt att det kan finnas en person till som är inblandad i detta, säger han.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv