Man knivskuren i centrala Lysekil – blod hittad vid bankomat

2019-08-20 Under måndagseftermiddagen blev en man i 60-årsåldern knivskuren i centrala Lysekil. Mannens skador bedömdes som allvarliga och han flögs från Lysekil för vård på på sjukhus med ambulanshelikopter. Polisen klassificerade händelsen som ett försök till mord alternativ dråp men kom under måndagskvällen att omklassificeras till grov misshandel.

Ett vittne uppger att hen ska ha sett en man få läkarvård på scenen i stadsparken fem minuter i sex på måndagseftermiddagen och drygt tio minuter senare ska ambulansen ha lämnat platsen. Brottet misstänks ha ägt rum i stadsparken och delar av parken stängdes av för att polisen skulle kunna göra en brottsplatsundersökning. 

Bland annat uppger ett vittne att denne ska ha sett blod vid bankomaten som ligger på Rosviksgatan. 

Ulla Brehm, polisens presstalesman i Region Väst, uppger att polisen vid brottsplatsundersökningen även tagit del av övervakningskameror som finns i närheten och att man sökt vittnen på platsen. 

Brottet klassificerades tidigare som försök till mord alternativt försök till dråp men kom under måndagskvällen att bedömas som ett fall av grov misshandel vilket ska ha att göra med skadorna som mannen fått i samband med brottet.

Katarina Claesson, chef för jourverksamheten vid Polisen i Uddevalla, uppger att man fortfarande är i ett initialt skede i utredningen vilket gör att man fortfarande inte har kunnat skapa sig en bild av personen som utfört brottet.

– Vi hoppas att genomgången av övervakningsfilmer ska ge oss en bild av gärningsmannen, säger hon.

Vad kan du säga om den knivskurne mannen?

– I dagsläget så kan vi inte säga så mycket vi har bara hållit ett inledande förhör med honom.

Den knivskurne mannen vistas fortfarande på sjukhus och polisen kommer under tisdagen att hålla ytterligare förhör med mannen.

Det ska ha funnits spår av blod vid en bankomat. Är det där som mannen har utsatts för brottet?

– Vi har ännu inte lokaliserat platsen där mannen blivit utsatt för brottet.

Katarina Claesson bekräftar även att händelsen inträffat några minuter innan sex på måndagen.

Ingen är gripen för händelsen i dagsläget. 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv