Foto: Gabriel Berndtsson

”Mamman” på Badhusberget överraskad och rörd av priset

Prisas av Helge Gustafzons Minnesfond

2020-12-17 Det var en överraskad och rörd trygghetsvärd på Badhusberget som på onsdagen  blev uppvaktad med blommor, diplom och en check på 5.000 kronor från Helge Gustafzons minnesfond.

Eva Isaksson, trygghetsvärd på Badhusberget i Lysekil, blev överraskad och rörd när hon i onsdags uppvaktades med blommor, diplom och en check på 5.000 kronor från Helge Gustafzons minnesfond.

”Uppe på Berget finns en färgstark blomma. Runt henne växer trygghet och trivsel. Människor med skilda bakgrunder kommer samman. Matmässan, höstfesten, handarbetskvällarna, språkcafét är bara några exempel. Hon gör ett tryggt samhälle där alla är välkomna att bo, leka, umgås och bry sig om varandra. Hon är ”Mamma Badhusberget”. Hon är Eva Isaksson”, löd motiveringen, som lästes upp av Richard Åkerman, som tillsammans med Cheyenne Röckner och undertecknad är jurykommitté i minnesfonden.

– Helt fantastiskt. Jag är så överrumplad och blir helt stum, sa en djupt överraskad Eva Isaksson när vi mötte henne på ett arbetspass på Badhusberget.
– Jag förstår inte att det som jag gör är så fantastiskt i andras ögon, men jag blir naturligtvis glad över att det uppmuntras.

Eva Isaksson har under många år fungerat som kvartersvärd och fastighetsskötare på Badhusberget, en tjänst på LysekilsBostäder som passat henne som hand i handsken. Det är med glädje hon går till jobbet varje dag, men nu när hon nått pensionsålder blir det med en liten nedtrappning och nya arbetsuppgifter väntar som trygghets- och integrationssamordnare på Lysekils Bostäder.
Eva Isaksson är i gott sällskap. I fjol gick priset till Margareta Axelsson, körledare i Lyse församling. Tidigare pristagare ur tidningslegenden Helge Gustafzons minnesfond är eldsjälar och godhjärtade profiler som Jim Cagnard, Hasse Ekbrand och Annie Pettersson, som alla har gjort mycket gott för sina medmänniskor.

Extra godhjärtade

Priset är på 5.000 kronor och förutom en check och äran så fick Eva Isaksson diplom och blommor. Fonden, som instiftades efter chefredaktör Helge Gustafzons bortgång
2016 av Lysekils Rotaryklubb, ska användas till att belöna människor som varit extra godhjärtade, snälla och generösa mot sina medmänniskor.
Mottagare kan vara en person, en grupp eller en idéell förening, som visat medmänsklighet i ord och handling och därigenom förgyllt livet för andra.
Fondens syfte är helt i Helges anda. Han var en genuint godhjärtad människa, som ville alla väl. Lugnt, tålmodigt och alltid vänligt gick han sin väg genom livet. Under 42 år ägde han och drev Lysekilsposten och blev en av stadens största profiler. Han blev också en stor och känd profil i tidningsvärlden, eftersom han alltid valde att gå sin egen väg.

https://www.lysekilsposten.se/prenumeration/

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafsson, ahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv