Tabelljumbon Uddevalla tog en viktig seger i derbyt mot Lysekil. Matchen slutade hela 6-3 och Viking var aldrig nära, menar lagets tränare Tapio Vihma. Foto: Arkivbild

Målrikt när Lysekil Viking föll

Sex insläppta i fredags - nu vänder serien

2021-10-25 Tre raka segrar, sen tog det stopp för Lysekil.
I de första matcherna släppte Viking in tidiga baklängesmål, något de förbättrat den senaste tiden.

Men mot Rönnängs hände det igen. 0-1 redan efter två minuter. Men uppförsbacken var inte långvarig och när klockan stod på 04.55 hade Lysekil gjort två mål och vänt på matchen. Som så många gånger förut var det dock inte slut där. Innan perioden var över hade hemmalaget återigen tagit ledningen och efter 20 minuter ledde Rönnäng med hela 4-2.
I den andra perioden reducerade Lysekils Jesper Andersson till 4-3, vilket var periodens enda mål.
Hoppet levde för Viking men åtta minuter in i period nummer tre var det helsläckt. Hemmalagets 5-3 och 6-3 kom inom loppet av två minuter, ett resultat som stod sig matchen ut.
– Det var på det stora hela ett rättvist resultat. Vi hade en hel del spelare borta men det vill jag inte skylla på för så är det för alla. De var bättre än oss helt enkelt, säger Tapio Vihma efter matchen.
Ni släppte in ett tidigt mål igen, vad säger du om det?
– Ja, de rann igenom för enkelt men vi kom tillbaka starkt. Men det ska ju inte hända så många gånger.
Lysekils spel i boxplay har inte imponerat än så länge och mot Rönnäng släppte de in två nya mål.
– Så är det och det är ju inte bra men det är ju så i hockey. Vi kan ju vara lite aggressivare i boxen men det är svårt.
Vad tar du med dig för positivt av den här matchen?
– Jag tycker inte att vi viker ner oss eller hänger med huvudet utan vi krigar på och skapar faktiskt flera frilägen som vi måste börja sätta.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv