På måndagen fick stadsbiblioteket i Lysekil ta emot en gåva på 4000 kronor, sedan föreningen Stadsbibliotekets vänner nu nått sitt mål att blblioteket blir kvar centralt i Lysekil. Fr.v. Per Ekstedt, biblioteksassistent Marcus Axelsson, bibliotekarie Margareta Lindstrand, Kaj Thorngren och Jan Holm.

Målet uppnått – biblioteket blir kvar i centrum

Föreningen Stadsbibliotekets vänner läggs ned och pengarna skänks till kultur

2016-01-13 Nu har föreningen Stadsbibliotekets vänner i Lysekil uppnått sitt mål. Biblioteket får vara kvar centralt i Lysekil utan att delas upp. Ett femårigt hyresavtal är klart.
Föreningen läggs nu ned. Kvarvarande pengar överlämnades på måndagen till biblioteket.
– Vi är mycket tacksamma för att vi fått detta stöd av föreningen och för gåvan när nu Stadsbibliotekets vänner läggs ned, säger bibliotekarie Margareta Lindstrand.

Det var 2013 som Stadsbibliotekets vänner bildades. Orsaken var planerna på att av besparingsskäl flytta och dela upp nuvarande stadsbibliotek. Tanken var då, enligt ett tjänstemannaförslag, att biblioteket skulle inrymmas i kommunens befintliga lokaler. Ett förslag var att dela biblioteket så att barnavdelningen lades på Gullmarsskolan och vuxenavdelningen i Gullmarsgymnasiets nybyggda lokaler i Rinkenäs. Hyreskontraktet för lokalerna på Kungsgatan sades upp till utgången av år 2015.

Det dröjde inte länge innan ett massivt motstånd mobiliserades mot planerna på ett splittrat bibliotek. Innan föreningen startades hade…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv