Magplasket 2015 i Gullmarsborgs simhall.

Magplasket – en tävling för alla

450 starter – många yngre simmare gjorde sin debut

2015-03-03 450 starter, 115 deltagare, 30 funktionärer och 15 representerade föreningar.
Med dessa siffror kan man sammanfatta simtävlingen Magplasket i Gullmarsborg.
Med samma siffror i tankarna kan man också förstå att arrangerande Lysekils simsällskap lägger ner ett stort jobb för att få ihop arrangemanget.

Klockan 09.30 gick första starten och sedan hoppade simmare upp och ner i vattnet fram till klockan 18 på kvällen, med paus för lunch. I första starten ställde hemmaklubben Lysekils Simsällskap upp med kvartetten Madelene Bergqvist, Hanna Lagerkvist, Celina Skåås och Sofia Abrahamsson som simmade bra i 4 x 50 meter frisim för flickor 12 år och yngre.

Många guld

För duktiga Sofia Abrahamsson blev det sedan några täta starter och i 50 meter fjärilssim, för 10 år och yngre blev det guld. Detta i ett lopp där hela fyra simmare blev diskade. Sofia vann även i klassen 50 meter frisim.

I 50 meter ryggsim för 10 år och yngre blev det dubbelt LSS i topp. Sofia Abrahamsson knep guldet medan Madelene Bergqvist simmade hem silvret till Lysekil. På killsidan blev det också en hemmaseger, då Pontus Hedgren vann finalen.

För många simmare var Magplasket den första riktiga tävlingen som man har varit med på. Därför var det också lite nervöst inför starterna. Klara Forsell, Pontus Hedgren och Tindra Ross var tre av hemmasimmarna som tävlade för första gången. Det kittlade i magen på de unga simmarna när de laddade upp och tränaren Veronica Almqvist fick frågor om det mesta innan starterna.

I 4 x 50 meter frisim, mixed lagkapp blev det en spännande final. Till slut kunde LSS stoltsera med ännu ett guld. Laget bestod av Filippa Skåås, Felix Carlstedt, Stina Ström och Niels Schneider.

15 olika föreningar

Högste chefen för tävlingen var Johan Jansson som i sin stab hade runt 40 funktionärer. Starter var Alf Olsson och Kent Wikström var biträdande tävlingschef.

När ljuset skulle släckas i Gullmarsborg på lördagskvällen kunde Lysekils Simsällskap summera att man hade hunnit med 450 starter, massor av personliga rekord, prisutdelningar, tjuvstarter och många spännande lopp. Man hade också lockat 115 deltagare, plus familjer och supportrar, från 15 olika klubbar till Lysekil.

Många av deltagarna i årets Magplask kom från vårt grannland Norge och representerade Haldens SK.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv