På första maj besöktes Brastads kyrka under högmässan av Lysekören under ledning av körledaren kantor Margareta Axelsson.

Lysekören gjorde besök i Brastads kyrka

2022-05-07 I och med att Lyse, Bro och Brastads församlingar snart kommer att bli en och samma församling måste kyrkornas personal verka inom större områden och vid samtliga av församlingarna.

I synnerhet gäller detta körmusiken, där vi, idag, endast har kyrkokör i Lyse och redan idag får kyrkorna i Bro och Brastad gästspel från Lysekören och ibland även från Lysekils kyrkokör.
På första maj besöktes Brastads kyrka under högmässan av Lysekören, som sjöng några sånger och kanske, framför allt, förstärkte psalmsången. Cirka 20 sångare ur Lysekören ställde upp och sjöng under ledning av körledaren, kantor Margareta Axelsson. Vid flygeln medverkade Anders Berholt.
Repertoaren blev väldigt ungdomlig och lättsam t. ex. Med Strålande, som är en sång, vilken brukar framföras av Livets Ord och likaså Göm mig i dina vingar av Erik Tilling. kristen gitarrist, psalmförfattare och musikproducent. Kören framförde Herren är min herde, som kanon och helig av prästen Per Harling.
Mycket populär i kyrkliga sammanhang är Visa i Backa av Greger Siljabo och Jacob Petrén och Du, som stillar stormen, en sång, som brukar sjungas av Mathias och Therese Martinsson.
Lyse kyrkokör avslutade med en körversion av Amen.

Bernt Ortner

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv