Lysekilskvinnan döms till två års fängelse för dråp

2019-09-16 Nu har domen fallit mot den 73-åriga kvinna, som dödade sin make i Lysekil, i början av april.
Kvinnan döms till två års fängelse för dråp.

Tingsrätten gick på försvarets linje och bedömer att kvinnan tillgodosett sin makes egen önskan om att dö, då det inte ”är ställt utom rimligt tvivel att det gått till på något annat sätt än det som kvinnan berättat om.”
– Normalpåföljden för dråp är fängelse mellan sex och tio år. Vid bestämmandet av straffvärdet finns det i det här fallet skäl att understiga minimistraffet, eftersom kvinnan har utfört gärningen på just det sätt och vid just den tidpunkt som mannen har önskat samt på initiativ av honom, skriver rådman Erika Finn i ett pressmeddelande.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv