Lysekilskvinna överklagar inte domen på fyra års fängelse

2019-11-28 Den 73-åriga kvinnan, som dödade sin man i Lysekil kommer inte att överklaga hovrättens dom på fyra års fängelse och ansöka om prövningstillstånd i Högsta domstolen.

Hovrätten skärpte tingsrättens påföljd och gav kvinnan fyra års fängelse i stället för två års fängelse. Nu har hon meddelat sin advokat att hon inte orkar att överklaga till Högsta domstolen.
– Jag orkar inte helt enkelt, säger kvinnan till Radio Väst. Jag vill lägga det här bakom mig och orkar inte en runda till.
Lysekilskvinnan avtjänar sitt straff på en anstalt i Norrland.
Det var i början av april som händelsen inträffade. Hemtjänsten slog larm till polis och ambulans efter att ha sett två skadade personer i en lägenhet. Mannen dog efter att kvinnan skurit honom i handleden, men hennes eget självmordsförsök misslyckades. Kvinnan, som var lindrigt skadad, fördes till sjukhus och greps av polis i samband med händelsen.
Kvinnan hävdar att de varit överens om att ta sina liv och nekade till brott. Hon hävdade att det handlade om ett barmhärtighetsmord på sin make som hon varit gift med i över 50 år. Maken hade blivit svårt sjuk och kvinnan fick själv dra ett tungt lass som anhörigvårdare i hemmet och paret var inte nöjda med vården som erbjöds av hemtjänsten och hemsjukvården.

Publicerad:
Nyhetsarkiv