Lysekilskvinna anmäler flytt- och städfirma

2016-09-21 En lysekilskvinna har anmält en flytt- och städfirma i Göteborg till Allmänna Reklamationsnämnden. Tvisten avser skador på bänkskivor, som företaget gjort sig skyldiga till.

”Skador på vår egendom har uppkommit under utförandet av städtjänsten. Trasor med starkt ungsrengöringormedel har lagts på oljade eksivor i köket. Detta har medfört att medlet har etsat igenom oljeskiktet och gett djupgående missfärgningar på träskivorna”.

Kräver att skador åtgärdas

Kvinnans krav är att de båda bänkskivor som fått missfärgningar och den stora bänken som är etsad så att träet har bleknat skulle åtgärdas samt att få tydliga besked om när och hur bänkskivorna skulle åtgärdas.
”Oavsett om den ena skivan var väsentligen värre skadad än den andra krävde vi att båda åtgärdas då finishen skiljer sig ganska mycket på en nyoljad och en åldrad. Vi förutsatte att detta blir fackmannamässigt gjort. Om skadorna blivit så djupa att skivorna inte går att skadorna inte går att slipa ur utan att gropar uppstår begärde vi att de skulle bytas. I det fall köparna kräver oss på ersättning om de anser att lägenheten inte är i de skick de köpte den i begärde vi att få hänvisa dom till städbolaget”, skriver kv

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Nyhetsarkiv