Theresa Claesson Andreasson var LHK:s bäste spelare i storförlusten mot KFUM Trollhättan. På tisdag är det läge för revansch då lagen möts i Kronbergshallen. Arkivfoto: Lennart Hård

Lysekilsdamerna föll stort i Trollhättan

Resultatet speglade inte matchen – tränaren: ”14 måls skillnad är lite i överkant”

2014-12-15 LHK-damerna hade ingen rolig söndagseftermiddag. Förlust 33-14 borta mot Trollhättan, men Lysekilstränaren Anders ”Raggarn” Johansson tycker inte resultatet speglade matchen.
– 14 måls skillnad är lite i överkant, säger han.
Matchfakta:

Lysekils HK – KFUM Trollhättan
Handboll – division 2
Resultat: 33-19 (16-10)
Publiksiffra: 60
Bäste spelare: Theresa Claesson Andreasson
Målskyttar: Theresa Claesson Andreasson 7, Anna Berndtsson 4, Johanna Carlgren 4, Amelie Olsson 3 och Fanny Govik
Nästa match: KFUM Trollhättan, hemma

LHK hängde med bra i inledningen. Efter tio minuter var ställningen 6-4, efter det märkte man dock åt vilket håll det lutade. 6-4 skulle växa till 16-10 i paus.

– Vi brände mycket lägen i första halvlek, bland annat två straffar, säger Anders ”Raggarn” Johansson.

Blev sönderkontrade

I inledningen på den andra halvleken vaknade LHK till liv igen. Laget kämpade och slet.

– Jag trodde faktiskt att vi skulle lyckas komma ikapp i början på andra.

Istället rasade LHK ihop totalt. I matchminut 40 var ställningen 22-16, när domaren satte pipan i mun stod det 33-19.

– I slutet kontrade de sönder oss. Vi försökte dubbelpunkta, men de sprang bara förbi oss.

Trots förlusten och de stora siffrorna fanns det positiva saker LHK kunde ta med sig hem.

– Målvakterna var bra. De fick väldigt mycket skott från sex meter och då är det inte lätt att rädda bollarna. Även Theresa Claesson Andreasson och Anna Berndtsson var duktiga. De slet mycket och kämpade på bra.