Amelie Olsson var Lysekils bästa spelare mot Skåre/Hellton.

Lysekilsdamerna föll hemma mot bottenlag

Närmar sig nedflyttningsplatserna – ”Vi brände för mycket lägen och gjorde för många tekniska misstag”

2015-01-19 Det blev ingen rolig eftermiddag för LHK-damerna hemma mot Skåre/Hellton.
Söndagsmötet lagen emellan slutade 22-27 och Lysekil kommer nu allt närmre nedflyttningsstrecket.

Nästa match: IFK Bankeryd, borta

Match på hemmaplan med bästa möjliga lag mot en bottenkonkurrent. Trots dessa faktorer fick LHK en usel start. Man kastade bort bollar och gjorde individuella misstag och saknade helt struktur i spelet. Efter en kvart hade Lysekilsdamerna bara mäktat med tre mål. Motståndarna från Karlstad hade inte fått någon superstart, men hade under samma period gjort dubbelt så många mål.

Efterlyste enklare spel

LHK-tränaren Anders ”Raggarn” Johansson tog time-out och assisterande tränaren Curt ”Dudde” Bergman efterlyste enklare spel. LHK-spelarna lyssnade på sin assisterande och mot slutet av första halvlek hade man kommit igång med målskyttet, 9-12 var ställningen i paus.

I den andra halvleken fortsatte man på samma spel som innan pausen. Man jagade motståndarna, men lyckades inte ta sig ikapp. Lysekilstjejerna gick upp till 13-14, 14-15 och 16-17, men de lyckades aldrig kvittera. Varje gång de kom nära blev de stressade och tog avslut ur dåliga lägen.

Chans att komma ikapp

Vid 16-17 drog Skåre/Hellton ifrån. I den 51:a matchminuten gjorde motståndarna 17-22 och matchen såg ut att vara körd. Men hela fyra gånger under matchens sista nio minuter fick LHK chansen att ta sig in i matchen igen då bortalaget åkte på utvisning efter utvisning och hemmalaget fick spela med en spelare mer på planen. Men LHK-damerna lyckades aldrig komma ikapp och det slutade 22-27.

– Vi gick ut på dubbelpunkt under utvisningarna men tyvärr hängde tjejerna bakom inte med i fötterna och motståndarna kunde springa igenom ganska enkelt, säger Anders ”Raggarn” Johansson.

Det som avgjorde matchen var gästernas fenomenala skytte från niometer. Skåre/Hellton sköt ofta och bra. Just saknaden av en, eller ett par, riktigt bra skyttar leder till att LHK har svårt att göra de enkla målen. Det blev tydligt i matchen mot Skåre att LHK fick kämpa mycket hårdare för att göra mål.

– Det var lite dålig inställning från vår sida. Vi brände för mycket lägen och gjorde för många tekniska misstag.

LHK glider i och med förlusten allt närmre nedflyttningsstrecket. Endast fyra poäng skiljer nu mellan LHK och en nedflyttningsplats.

– Nu har vi kniven på strupen, avslutar LHK-tränaren.