Lysekilsbo häktad för brott mot lagen om explosiva varor

2024-02-14 Den Lysekilsbo i 20-årsåldern, som greps i söndags förmiddag, misstänkt för grovt brott mot lagen om explosiva varor och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, har nu häktats med restriktioner, vilket innebär att han kommer hållas isolerad från andra
intagna och förbjudas från kommunikation med omvärlden, vilket Bohusläningen var först att rapportera om.

Mannen häktades på sannolika skäl, mistänkt för grovt brott mot lagen om explosiva varor. Vid årsskiftet höjdes straffvärdet till minst fyra års fängelse, och maximalt sju, om en person döms skyldig för brottet.
Det var i söndags som polisen gjorde en husrannsakan i mannens lägenhet i Mariedal och upptäckte en pågående bombtillverkning.
Enligt uppgift har en kemikalier och andra ämnen som kan användas till bombtillverkning anträffats och nationella bombskyddet är involverat i förundersökningen. Polisen arbetar vidare med analyser av de fynd som har gjorts i samband med tillslaget i mannens bostad.
Enligt P4 Radio Väst har mannen kopplingar till den knarkliga från mellersta Bohuslän som dömdes i somras för omfattande narkotikasmuggling via Stena Lines Tysklandsfärja.
Sedan tidigare är mannen åtalad för narkotikabrott, då han ertappades med drygt 50 gram cannabis och hade ytterligare 10 gram hemma i sin lägenhet.

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv