Lysekilsbo döms till rättpsykiatrisk vård

Knivhögg sin broder i halsen

2019-10-28 En Lysekilsbo i 70-årsåldern, som suttit häktad sedan i början av juli, döms till rättpsykia­trisk vård för mordförsök efter att han knivhuggit sin egen bror som var på tillfälligt besök.

I polisförhör har de båda bröderna alltid haft en bra relation, men de senaste åren har den nu dömde mannen fått problem med dåligt närminne och blivit psykiskt instabil efter långvarigt alkoholmissbruk. Dramat inträffade när brodern kom för att hälsa på och hjälpa honom.
På kvällen före knivdramat hade ätit middag ihop och sett på TV. Brodern somnade i soffan och vaknade mitt i natten av att mannen högg honom i halsen med en kniv. Den skadade brodern flydde ut ur lägenheten. Han anträffades sedan av vittnen som ringde SOS Alarm och mannen fördes med ambulanshelikopter till sjukhus med livshotande skador.
Lysekilsbon greps av polis och har suttit häktad sedan dess. Den nu dömde mannen minns inte händelsen själv och döms mot sitt nekande till rättspsykia­trisk vård med särskild utskrivningsrätt. Han döms även till att betala drygt 140 000 kronor i skadestånd till brodern.

Publicerad:
Nyhetsarkiv