Adam Nyfjäll och Joakim Patriksson både bor och spelar tillsammans i Norge. Under jul och nyår har de varit hemma i Lysekil för att ladda batterierna inför avslutningen av norska högstaligan i handboll.

Lysekils-norskarna spelar i grannlandets hetaste lag

LHK-produkterna vill ta hem mästartiteln – ”Är jäkligt sugen på att vinna”

2016-01-04 Nio raka segrar har gett självförtroende.
Nu vill Joakim Patriksson och Adam Nyfjäll bli mästare i Norge.
– Man tränar inte sju gånger i veckan för att inte vinna när man har chansen, säger Adam Nyfjäll.

Joakim Patriksson och Adam Nyfjäll är hemma i Lysekil och pustar ut. Strax före jul- och nyårsledigheten spelade de tre seriematcher på en vecka. Men duon klagar knappast. Tack vare nio raka vinster är Haslum HK hetast i Norges bästa liga där de ligger tvåa i tabellen.

– På ett sätt är det tråkigt att uppehållet kom nu. Just när man har flytet. För man vet vad som kan hända. Vi har spelat rätt dåligt de två tre senaste matcherna men ändå vunnit. Det är jäkligt skönt, säger Joakim Patriksson.

En handbollsbomb

Handbollsduon från Lysekil spelar inte bara i samma lag. De bor också tillsammans i utkanten av Oslo, i Bærum, där Haslum HK huserar. Men de hinner inte ses särskilt mycket hemma i lägenheten. Laget tränar sju pass i veckan och båda har jobb vid sidan av.

– Givetvis betyder det mycket, att bo tillsammans med någon man känner. Istället för att sitta själv i en lägenhet, säger Adam Nyfjäll.

Ett par veckor före säsongen slog en handbollsbomb ner i Haslum. Lagets stora stjärna Erlend Mamelund lånades ut till en av världens bästa klubbar, THW Kiel.

– Erlend Mamelunds övergång har betytt att jag fått mer speltid. Han är landslagsspelare i Norge och spelar för Kiel, så det är ingen dålig spelare, säger Joakim Patriksson.

– Jag har fått stort självförtroende och har fått spela non stop de senaste tio matcherna. Det är skönt att kunna bomma två skott och ändå…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv