Tomten var inte den som var den utan ställde upp även han när det bjöds upp till ringdans med alla barnen. Vem som hade roligast var svårt att säga, men barnen såg nöjda ut över att ha tomten vid sin sida.

Lysekils julmarknad drog man ur huse

Populärast var tomten och dansen kring granen

2015-12-14 Det blev en lyckad julmarknad i Lysekil. Dit fler klubbar och föreningar har hittat tillbaka igen. Det saknades snö men annars fanns där det som en traditionell julmarknad brukar innehålla, även om det var i liten skala.

Det var framåt lunchtid som julmarknaden kom igång. Klockan två nådde den sin kulmen med dans runt granen för barnen. Jultomten välkomnade alla och tog en sväng om med barnen som han senare bjöd på godis.

Hasse Ekbrand, ordförande i Svensk handel i Lysekil, till likaså eldsjäl när det kommer till evenemang för Lysekil, fick känslan av att det här var den bästa julmarknaden på mycket länge.

– Solen sken och temperaturen var behaglig men kändes ändå vintrig och julig. Vädret gör sitt, men jag tycker samspelet mellan köpmännen, föreningarna och kommunen är viktig, att vi samarbetar och bjuder till. Under gårdagen var två klubbrepresentanter inne hos mig och tryckte min hand. Även andra köpmän har ringt upp mig och varit positiva…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv