Lysekils damer ångar på i handbollsfemman

Andra raka segern kom i hemmapremiären

2019-10-09 Efter fyra år utan något damlag äntrade äntligen Lysekils HK:s damlag golvet i Kronbergshallen under söndagen.

Säsongens första match, som spelades den 26:e september vanns i överlägsen stil borta mot HP Warta 2. Då vann laget med 18 bollar och 29-11.
Under söndagen var det dags för hemmapremiär och för motståndet stod Redbergslid lag 2.
Lysekils HK såg till att ta tag i matchen direkt och skruvade upp tempot på planen och laget var på ett bra spelhumör under söndagen.
Lysekil kom till många fina kombinationer och spelade en sevärd handboll. Samtidigt ska sägas att motståndet stod upp bra och gjorde hela tiden match av det hela.

RIK drog ned på tempot
Redbergslids andralag bestod till stora delar av tidigare handbollsspelare och de försökte hela tiden att dra ned på tempot.
En stund in i första halvlek ledde gästerna med ett par bollar men det var också enda gången de var i förarsätet.
– Vi var lite slarviga i första halvlek och låg under med ett par bollar men vände och gick till pausvila i ledning i varje fall, sa Janne Hedlund.
För när LHK tryckte till på gaspedalen så hängde inte gästerna med.
LHK skapade mängder med anfall och med lite bättre skärpa kunde siffrorna blivit betydligt större.
Men LHK fick gå till pausvila med tre måls ledning, 13-10 och i den andra halvleken så började det på ungefär samma sätt, efter fem minuters spel var ställningen 15-15.

Långt spelavbrott
Därefter tvingades matchen att avbrytas under en längre period till följd av att en hemmaspelare blev skadad och ambulans fick tillkallas. Dagen efter smällen hälsar tränaren Janne Hedlund att hon mår bra efter omständigheterna och att skadan inte var så allvarlig som befarat.
När matchen väl kom igång på nytt så började LHK bra och sprang ifrån till en fem måls ledning men RIK kom tillbaka. LHK anföll mest men skotten satt ofta utanför målramen vilket ledde till att gästerna kunde reducera gång på gång.
Till slut skiljde det bara ett mål mellan lagen vid ställningen 23-22 men då trampade hemmalaget på gasen på nytt och såg till att punktera tillställningen.
– Vi gör ett ryck och kan till slut vinna ganska komfortabelt. Men det som är roligast är att vi vinner även om det är lite darrigt, ansåg Janne Hedlund.
Slutresultatet skrevs till 29-24 och Lysekil tog sin andra raka seger i årets seriespel och toppar tabellen efter de inledande omgångarna.
På lördag väntar nästa match för laget och då är det obesegrade Kärra 2 som gäller på bortaplan.
– På lördag möter vi nog ett lag som är mer i våra spelares ålder än vad vi gjorde mot RIK så det ska bli spännande att se hur de är, avslutar Janne Hedlund.

Publicerad: Uppdaterad: