Lysekil Viking plockade sina första poäng

2019-10-08 Efter premiärförlusten mot Munkedal hittade Lysekils Hockey Viking helt rätt i bortamötet med Rönnäng. Lysekilslaget lämnade Tjörns ishall med alla tre poäng.

– Segern satt riktigt fint, säger LHV-tränaren Tapio Vihma.
Viking inledde bäst och lyckades genom Axel Svanlund ta ledningen efter knappa fyra minuter. Felix Wiik ökade på till 0-2 minuten senare och innan periodslut hade Simon Olsson ordnat 0-3.
– Det var en härlig start. Offensivt stämde det riktigt bra och vi fick bra utdelning på våra chanser, säger Tapio Vihma.
I andra perioden gjorde Axel Svanlund 0-4 med sitt andra mål i matchen. Därefter kunde Rönnäng reducera till 1-4. I tredje perioden kom även 2-4 för Rönnäng. Isac Olsson stack emellan och gjorde 2-5 för Viking innan ännu en reducering från hemmalaget. Matchen slutade 3-5.
– Rönnäng tryckte på bra i slutet och visade att de är ett bra lag. Vi räddades flera gånger av vår målvakt Devin Green som gjorde en kanonmatch.
Tapio Vihma fortsätter:
– Det kändes som att de puckar som vi inte fick in mot Munkedal fick vi in nu mot Rönnäng. Jag hoppas att det kan hänga i. Offensivt är vi bra, det är i defensiven som vi har lite kvar att jobba med.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv