Lysekil vann igen

2021-10-19 Lysekils ungdomar vann även den andra matchen för säsongen, denna gången efter en vändning i andra halvlek. Matchen slutade 28-25 till Lysekil.

Mötet mot Bjurslätt var tuffare än matchen mot Redbergslid, förklarar tränare Jonas Gustavsson.
– Återigen gör vi det väldigt bra och leder efter första halvlek. Sen tappar vi lite i andra och ett tag ligger vi under med en boll. Men vi visar enorm moral och vänder matchen igen.
Efter premiären menade Gustavsson att spelarnas orutin lös igenom när det blev tufft och att spelarna missade för mycket. I matchen mot Bjurslätt var det än en gång tydligt att Lysekils trupp består av ungdomar.
– Vi vägde lite för lätt och hade stora problem med deras nummer 99 som är en stor och stark spelare. Sen hade vi även en del problem i anfallen återigen. När försvararna väger 20 kilo mer än anfallarna blir det inte särskilt svårt för motståndarna att stoppa oss.

Stor potential i truppen

Storleken i all ära, konditionen och tekniken var det som gjorde att Lysekil till slut kunde lämna med alla poäng.
– Vi får ju slita mycket mer för varje mål men vi utvecklas hela tiden och vi gör det riktigt bra. Jag känner att när spelarna får mer rutin så kan de bli väldigt bra, det är jag helt övertygad om.
Jonas lyfter även fram en spelare efter matchen.
– Jag måste säga att Melker Bengtsson gör en otrolig match, han gjorde tio mål och har tagit stora steg framåt nu i början.
Nästa match spelas söndag den 24 oktober på hemmaplan mot Crocodiles. Under veckan kommer laget att förbereda sig för ännu tuffare motstånd.
– Den här matchen var betydligt svårare än premiären och nu kommer det bara bli tuffare matcher. Vi har spelat ett utmärkt försvarsspel så det ska bli spännande att se hur de svarar upp på kommande matcher.

Publicerad:
Annons
Nyhetsarkiv