Lysekil spelade på toppen av sin förmåga

Skuggar serieledande Sörhaga – Emil Perssons och Rasmus Anderssons samarbete var nyckeln

2014-12-22 Säsongens bästa halvlek slaktade HP Skövde.
Nu är LHK tvåa i serien.
– Det har gått över­raskande bra hittills, säger Rasmus Andersson.
Matchfakta:

HP Skövde 90 B – Lysekils HK
Handboll – division 4
23-32  (10-21)
Publiksiffra: 25 personer
Bäste spelare:  Rasmus Andersson
Målskyttar: Emil Persson 9, ­Rasmus Andersson 6, Victor ­Jardemark 5, Pontus Andersson 5, Lucas Bruhn 4, Simon Lindblad 2, Viktor Hedlund
Nästa match: Ulricehamn, hemma

Tränaren Göran Hedberg stod vid sidlinjen i Arena Skövde och njöt. Den första halvtimmen hade i hans ögon varit briljant. LHK hade gjort allt rätt. Målvakten Rasmus Rosblad hade vaknat på rätt sida, försvaret var tätare än tätast och anfallsspelet var en fröjd för ögat.

– Vi var utomordentligt bra. Att göra 21 mål på en halvlek säger sig självt, säger Rasmus Andersson.

Som Fahlgren och Fritzon

Det var just Rasmus Andersson som var bäst. Men mittnian hade inte klarat sig utan sin barndomskompis på linjen – Emil Persson. Deras samarbete var magnifikt.

– Vi har känt varandra i alla år. När vi var 13-14 år så brukade vi skoja om att vi var Patrik Fahlgren och Erik Fritzon. För kanske fem år sedan hade de ett fantastiskt samarbete i Sävehof. De kunde hitta varandra i sömnen, säger Andersson.

Andersson blev punktad

I paus hade LHK spurtat ifrån till 10-21 och i omklädningsrummet kom de överens om att inte gå ner sig. Men Skövdes drag i andra halvlek blev lyckat. Deras punkt på matchens lirare, Rasmus Andersson, satte sina spår.

– I andra halvlek tog vi inte i lika mycket bakåt och gick mer på egna avslut framåt. Men det är bättre lag än vi som fungerar så när man har en betryggande ledning, säger Göran Hedberg.

LHK tar nu julledigt som tvåa i tabellen, en poäng bakom serieledande Sörhaga.

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv