Lysekil och Sotenäs ökade kraftigt andra kvartalet

2015-08-17 Lysekil fortsatte sin positiva trend befolkningsmässigt under andra kvartalet och ökade med hela 73 personer.
Även Sotenäs ökade kraftigt, med 68 personer.
Munkedal minskade något under perioden, -12, visar befolkningssiffror som släpptes av Statistiska Centralbyrån på måndagen.

Så sent som förra året var Lysekil den kommun som minskade mest i Västra Götalands län, -70 under 2014. Men första halvåret 2015 har en vändning skett. Under första kvartalet ökade kommunen sitt invånarantal med 25. Andra kvartalet blev det ännu större ökning, plus 73 personer.

Ökningen beror på ett inflyttningsöverskott, men det är inte så stor skillnad mellan antalet döda och antalet födda under andra kvartalet i år. Det skiljer endast fyra personer. Oftast brukar det i en kommun med en stor andel äldre i befolkningen vara klart fler som dör än som föds, vilket alltså inte var fallet under perioden april till och med juni i år.

Även Sotenäs uppvisade en ökning av invånarantalet, plus 68 under andra kvartalet i år. Sotenäs var nästan nere på nivån 8 900 vid årsskiftet, men vände alltså uppåt.

Liksom för många andra kommuner i Sverige står invandring för en del av ökningen i invånarantalet i Lysekils och Sotenäs kommuner.

Minskning i Munkedal

Till skillnad mot Lysekil och Sotenäs minskade Munkedal sitt invånarantal något under andra kvartalet i år. Minskningen blev…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv