Lysekil Hockey Viking satsar mot Playoffspel med hemvändare

2020-01-08 Lysekil Hockey Viking avslutade 2019 års seriespel inför storpublik och med en storseger över LN 70 HC.

Under juluppehållet passade laget på att köra över ”hemvändarna” i en träningsmatch. Lysekil avslutade därmed 2019 med att göra 28 mål på tre matcher, 18 i seriespel.
Klubben har även valt att plocka hem anfallaren Linus Nielsen under uppehållet för att spetsa sin offensiv ytterligare.

Välbehövlig vila
Nu har laget haft några veckor ledigt och under onsdagen kliver laget återigen in i seriespelet när de tar emot Rönnängs IK i Gullmarsborg.
Viking har mött Rönnäng två gånger i grundserien och båda gångerna har matchen slutat 3-5. Lagen har vunnit respektive möte på bortaplan och det återstår att se om trenden håller i sig under onsdagen.
Båda lagen tippas att ligga i toppen av tabellen och klubbchef Simon Pettersson tror att det kommer bli en tuff match men hoppas att det kommer mycket folk och stöttar laget i premiärmatchen för 2020.
– Det var förvånansvärt mycket folk mot LN70 en måndag, så vi hoppas det fortsätter så nu när vi vunnit lite samt fått in lite lokal förstärkning. Dessutom är det första matchen på över tre veckor och en eventuell tidig seriefinal, säger Simon Pettersson.

Seriesegraren får spela Playoff mot Hockeytvåan
Tolv matcher ska spelas i fortsättningsserien och vinnaren av serien får sedan spela Playoff mot lag fem i Alltrean Södra A i bäst av tre matcher där det lägst rankade laget inleder hemma för att sedan spela två bortamatcher.

Publicerad:
Nyhetsarkiv