Det officiella resultatet blir 35,7 miljoner kronor i bokslutet för 2015 i Lysekils kommun. ngångsintäkter i form av extra statsbidrag för flyktingmottagande, återbetalning av AFA-premier och reavinster hjälper upp Lysekils kommuns resultat med 24 miljoner för 2015.

Lysekil gör ett positivt resultat på 35,7 miljoner

”Även om man räknar bort 24 miljoner i engångsintäkter är resultatet godkänt”

2016-02-11 Engångsintäkter i form av extra statsbidrag för flyktingmottagande, återbetalning av AFA-premier och reavinster hjälper upp Lysekils kommuns resultat med 24 miljoner för 2015.
Det officiella resultatet blir 35,7 miljoner kronor.
Ekonomichefen Magnus Andersson tycker att resultatet visar att Lysekils kommun är på väg mot rätt håll.
–Men på längre sikt ser vi kommande utmaningar, främst inom socialförvaltningens verksamhet, säger han.

Resultatet på 35,7 miljoner kan jämföras med ett budgeterat resultat på 22,4 miljoner och föregående års resultat på 13,5 miljoner.

– Även om man räknar bort 24 miljoner i engångsintäkter i form av statsbidrag för flyktingmottagande, reavinster och AFA-premier, så är 11 miljoner ändå ett bra resultat, säger oppositionsrådet Ronald Rombrant i Lysekilspartiet.

Bokslutet redovisas i mars

Resultatet är i dagsläget preliminärt eftersom bokslutet revideras under mars månad.
Kommunens resultat på 35,7 miljoner innehåller engångsintäkter med drygt 24 miljoner  (AFA-premier 7,5 miljoner, reavinster 8,8 miljoner, extra flyktingsstatsbidrag 1,1 miljoner  samt upplösning av balanserade statsbidrag för nyanlända på ca 7 miljoner).

– Utan dessa engångsintäkter hade resultatet varit sämre än budget men ändå över gränsen för balanskravet, säger Magnus Andersson, ekonomichef i Lysekil…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Publicerad: Uppdaterad:
Ahlbin Gustafssonahlbin@lysekilsposten.se0523-667081
Annons
Nyhetsarkiv