Lysekil Extreme Swim Challenge

2017-04-12 Lysekil Extreme Swim Challenge 2018.
Den idén fick Martin Amsten från Lysekil. Martin, vännen Johan Abrahamsson och en liten kärn­grupp är nu är mitt uppe i planeringen för den cirka 27 kilometer långa sträckan från Medby, längst inne i Gullmarsfjorden, till Släggö i Lysekil. Målet är att det ska bli ett stort event som de tror kan sätta Lysekil på kartan.

Idén kom upp för snart två år sedan, när Martin och några kompisar spånade på någon rolig och spännande utmaning i Lysekil.
– Då tänkte jag att det finns folk som har simmat genom Sverige och även över Engelska kanalen och så finns det andra lopp i världen med ungefär den här distansen. Men jag känner inte till att någon skulle ha simmat Gullmarsfjorden eller att det har funnits något liknande event här, så det var mitt förslag. Kompisarna tittade på mig, de tyckte väl jag var lite tokig men nu är de på tåget, berättar Martin.

Provsimma sträckan

Etappsträckorna är inritade och tanken är att sträckan ska tillryggaläggas på en dag. Men innan det kan bli verklighet med något event/tävling, så ska Martin provsimma sträckan. Än är det bara Martin som anmält sig frivilligt. Men om någon mer skulle vara sugen är det bara att hänga på och fler kommer även att bjudas in för att testa loppet.

Mycket förberedelser

Det krävs mycket förberedelser inför ett sådant här event, men det är på gång och de har bestämt sig för att köra.
– Nu i sommar ska jag simma från Medby i Munkedal till Släggö i Lysekil. Vi har även tankar på att bjuda in fler som är med och testkör. Anledningen till att vi simmar sträckan först är för att vi ska känna på sträckorna. Det är väldigt mycket säkerhet runtomkring med olika följebåtar och säkerhetspersonal på land. Sedan ska det till mat med mera för att fylla på energidepåerna vid etappstoppen. Så det krävs en hel del landpersonal också, förklarar Martin.
De flesta tänker nog inte ens tanken på att simma 2,7 mil under en dag.

Publicerad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv