Lysekil bjuder på Barnens dag med många nya aktiviteter

2023-08-24 På lördag är det Barnes dag i Lysekil.
– Vi vill ha tillbaka evenemangen vi hade innan pandemin och de ska bli bättre än någonsin, säger Gisela Ottosson, på Café Kungsgatan, som haft en central roll i evenemangsgruppen.

Lysekil bjuder på en fullspäckad dag för alla barn. De flesta evenemangen är samlade kring stadsparken och det blir allt från uppträdanden till aktiviteter där barnen själva interagerar.
Tivoli, brandkår, kaningård, ansiktsmålning, käpphästhoppning, ponnyridning, uppträdande av Goa gänget, workshops med dans och gratis bio är en del av det som händer i staden. Dessutom har barnen en egen loppmarknad.
– Man har kunnat boka en marknadsplats och så får var och en ta med ett bord och sälja saker på Barnens dag, berättar Gisela Ottosson.

Flera nyheter
Det är många återkommande aktiviteter under dagen, men också en hel del nyheter.
Lysekils fotoklubb har en liten fotoateljé där barnen kan klä ut sig och smycka sig med hattar, scarfar, slipsar med mera. När man är nöjd med sin nya look blir man fotograferad. Bilderna kommer sedan att ställas ut på Lysekils Kulturdagar på Oscars.
Flera Lysekilsföreningar kommer att vara på plats och medverka med olika aktiviteter. Lysekils Folkets Hus visar Mamma Mu och kråkan, en ny film som har premiär på fredagen.
Barnens dag är först ut på höstens program för Lysekil.
– Sedan laddar vi om för nästa evenemang som är Skördemarknaden den 30:e september och den ska bli stor. Vi jobbar stenhårt för att få tillbaka det som vi hade innan pandemin. Vi har förstått att våra evenemang har varit saknade av många. Men vi nöjer oss inte med hur det var tidigare. Nu ska vi bli ännu bättre, avslutar Gisela Ottosson

 

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Annons
Nyhetsarkiv