Lysekil är en av få hamnar i Europa som bränner gas

2019-11-08 Gastankern Coral Medusa ligger i Lysekils hamn för att rena tankarna. Under måndagen brann tre facklor ute på Grötö Rev och processen kallas ”purging” vilket görs i samband med lastbyte.
Tidigare har fartyget varit lastat med 1-Butene och nu ska båten vidare till Stenungsund för att fyllas med propen. Lysekil är en av få hamnar i Europa som har den här möjligheten att rena tankar på fartyg.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Gabriel Berndtssongabriel@lysekilsposten.se0523-667085
Nyhetsarkiv