Lyckad familjedag på Orklafabriken

2016-05-23 Platschefen Glenn Nordfeldt fanns på plats i matsalen och välkomnande familjedagens besökare.
– En fantastiskt stor uppslutning, konstaterar Nordfeldt nöjt: idén att visa upp arbetsplatsen i helgen för alla intresserade, medarbetarnas familjer och medierna hade slagit väl ut. Det ger en möjlighet se vår fabrik och visa vår vardag, där vi tillbringar så mycket av våra liv.

Vad Orklas vara eller inte innebär för Sotenäs kommunala totalekonomi går nog inte att överskatta, och många anställda på Orkla har dessutom anförvanter arbetande inom kommunens omsorg.

De besökande får genomgång av alla varuprodukter, från råvara till färdiga förpackningar. Besöket börjar i bergrummet, den hemlighetsfulla anläggningen i bygden, där sillen och rommen till Kalles kaviar lagras innan själva produktionsprocessen börjar i Hagabergsfabriken. Den stod klar på 1970-talet och har sen dess anpassats för dagens allt högre livsmedelshygieniska och arbetsmiljömässiga krav.
Närmast väntar utbygget (efter alla tillstånd gått igenom, inte klart än) av biogasanläggningen mellan Orkla – förr Abba – och Lerøys fabrik.
Biogasfabriken ska ta hand om avfall och ur det processa nyttigheter i miljökretslopp. Kaviarledaren Lars-Ove Karlsson pekar ut var biogasfabriken ska ligga.

Läs mer i papperstidningen eller https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv