Lögens kvarn unik i Sverige

Kvarnägaren mal själv från eget ekologiskt spannmål

2019-11-01 I Lögen i Lyse är det inte uttrycket ”först till kvarn får först mala” som gäller. Här är det kvarnägaren själv som mal och mjölet kommer från ekologiskt odlad spannmål på egna ägor, något som är närmast unikt i Sverige.
– Min far P-O Larsson byggde kvarnen under flera år och malde det första mjölet 1996. Sedan dess har efterfrågan på vårt mjöl ökat efterhand, säger Anna Wilhelmsdotter, som tog över verksamheten för ett och ett halvt år sedan.

För den som redan är prenumerant klicka här.

Vill du också läsa tidningen? Vi bjuder Dig på en veckas gratis läsning av etidningen utan förpliktelser. Gör så som allt fler och mejla namn, adress och telefonnummer samt hur länge du vill ha tidningen till prenumeration@lysekilsposten.se Du kan också beställa en prenumeration här. Det går dessutom att köpa digitala lösnummer på: https://lysekilsposten.buyandread.com/wl/index.htm Du som prenumererar på papperstidningen (priset är 99 kronor/månaden) får den digitala tidningen på köpet. Du kan också välja att enbart prenumerera på e-tidningen (priset är 69 kronor/månaden). Ladda ner vår app ”Lysekilsposten” för iOS eller Android för att se bilder och kompletta artiklar, samt upptäcka alla finesser i appen.

Publicerad: Uppdaterad:
Thomas Anderssonthomas@lysekilsposten.se0523-667084
Nyhetsarkiv