Lionstomtarna klara för avfärd mot äldreboenden. Från vänster: Kerstin Lundqvist, Sven-Erik Lundkvist, Göran Svensson, gossen Willhard Lundqvist, Stefan och Robin Johansson, Åsa och Bengt Oscarsson.

Lions i Lysekil besökte äldreboenden på julafton

– över 20-årig tradition väl värd att bevara

2014-12-29 I över 20 år har Lions i Lysekil på julafton besökt alla äldreboenden och lämnat choklad och fruktkorgar.
Så också i år. Sju medlemmar och en liten gosse åkte till hemmen på julaftons förmiddag.

Det var Ingemar Larson som kom på idén att på julafton åka runt till hemmen och pigga upp tillvaron för de boende. Sedan dess har de hållit på. I år besökte Lions Skaftöhemmet, Stångenäshemmet, Ekgatans speciella boende, Lysekils-hemmet och Skärgårdshemmet.

– 230 personer besökte vi och lämnade över choklad eller till de som hade diabetes frukt-korgar, berättar Göran Svensson som hållit i verksamheten i många år.

Willhard yngst i gänget

Man börjar med att slå in chokladkartonger och dekorera fruktkorgar. På julaftons morgon samlas man i ett hus i centrala Lysekil. Där tar de som skall åka runt på sej tomtedräkter och den tilldelning av gåvor som de skall ha.

Yngsta man i år var gossen Willhard som var med när Lions besökte Skärgårdshemmet.
– Det är också trevligt att man får en pratstund med dem man besöker, säger Stefan Johansson.

Mysig julmusik

I år fick de som bodde på Skärgårdshemmet lyssna till julmusik. Detta skedde i den vackra vinterträdgård som finns på ett av hemmets plan. På plats fanns trubaduren Ingemar Ivarsson från Lyse som sjöng de klassiska julsångerna och spelade. Han hade mycket god hjälp av sina gitarrspelande söner Erik och Jonas.

– Roligt när de kommer några utifrån och förgyller vår tillvaro, tyckte en av damerna i publiken.

Terje W Fredh

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv