Jultomtegruppen i Lions samlad för avfärd till de olika hemmen. Från vänster Bengt Oscarsson, Stefan, Robin och Mia Johansson, Jan Ivarsson och Göran Svensson.

Lions i Lysekil besökte äldreboenden på julafton

Uppskattad tradition sedan över 20 år

2015-12-28 Mer än 20 år har Lions i Lysekil haft traditionen att åka till kommunens äldrehem och överraska gästerna med blommor och choklad. Mellan klockan 10 och 13 på jul-afton delade man ut drygt 300 kartonger och korgar.
De äldreboenden som besöktes var Brastad, Skaftö, Skärgårdshemmet och Lysekilshemmet. Flera av de boende var märkbart rörda när Lions kom.

LP följde med Stefan, Mia och Robin Johansson vars uppgifter var att besöka Lysekilshemmets olika avdelningar. Hemmet är i två plan och många dörrar skulle öppnas genom portkoder. På en serveringsvagn lastade man bloms-terkorgar och chokladpaket och besökte först lokaler där gästerna hade samlats. Unisont önskade tomterna God Jul.

Pratstund med de boende

Med hjälp av personalen fick tomtarna en pratstund med de boende.

– Vi försöker få lite kontakt med alla gäster, säger Robin, som i det civila livet är kapten med många uppdrag utomlands. Han har sett livet i många länder och tycker det är roligt att få kontakt med den gamla generationen i Sverige.

Pigg denna dag var Bert Karlsson, gammal fin målvakt i handboll och fotboll. Dagens hårda handboll kommenterade Bert med orden ”skulle domarna blåst för allt hade det inte blivit något spel”. Bert spelade för flera klubbar men det var med Slättens IK han började och slutade i. En stor idrottsprofil och en trevlig person som  verkligen uppskattade Lionsbesöket.

Redan på 1950 talet var det Tom Mellgren som på eget initiativ…

Läs mer i papperstidningen eller på buyandread.

https://www.buyandread.com/next/pub.htm?pub=lysekilsposten

Terje W Fredh

Publicerad: Uppdaterad:
Annons
Nyhetsarkiv