Trots vinsten mot Skövde var Joakim Pettersson inte helt nöjd: “ Vi kom inte alls upp i den nivå som vi vill spela på. Försvarsmässigt får vi inte till det alls, samtidigt som deras skytte fungerar väldigt bra”.

LHK tuffar på i handbollsfyran

Utvisningar avgjorde toppmötet mot HP Skövde – Lysekil vann med 35-25

2014-12-08 LHK:s herrar fortsätter att leverera.
I helgens hemmamatch, som gällde kampen om andraplatsen, hade Lysekil inga problem att vinna över HP Skövde med 35-25.
Tyvärr blev matchen lite parodiartad i den andra halvleken då Skövde, utan avbytare, drog på sig två röda kort.
Matchfakta:

Lysekils HK- HP Skövde 90 B
Handboll division 4
Resultat: 35-25 (19-14)
Publiksiffra: 30
Bästa spelare: Joakim Pettersson
Målskyttar: Emil Persson 8, Rasmus Andersson 7, Lucas Bruhn 6, Daniel Hedberg 5, Joakim Pettersson 4, Pontus Andersson 3, Victor Jardemark och Felix Bratell
Nästa match: HP Skövde 90 B, borta

Självklart gynnar det inte handbollen när en toppmatch, även om det är division 4, avgörs på grund av att motståndarna inte kommer till match med fullt lag. Fem minuter in i den andra halvleken kom det första röda kortet. Då stod det klart att gästerna skulle få spela med fem utespelare mot sex, resten av matchen. Med kvarten kvar blev det än värre. Nästa röda kort halades fram och nu blev det till att spela fyra mot sex. Naturligtvis en omöjlig situation i handboll.

Kom inte upp i nivå

LHK hade ingen stor dag, men gjorde det man skulle. Försvaret stod inte att känna igen och Joakim Pettersson, som fick priset som bästa hemmaspelare, var inte nöjd med lagets prestation.

– Jag vet faktiskt inte varför, men vi kom inte alls upp i den nivå som vi vill spela på. Försvarsmässigt får vi inte till det alls, samtidigt som deras skytte fungerar väldigt bra.

Men någon underskattning, när man såg att Skövde inte hade några avbytare med sig, tror Joakim inte att det var.

– Nej, inte från min sida i alla fall. Jag tyckte att det kändes bra i gruppen innan matchen. Men när matchen kom igång så försvann den känslan. Men vi vinner, och det är viktigast.

Behåller andraplatsen

Tre bollar skiljde lagen, 21-18, när det första röda kortet kom. Skövde stretade på med en man kort men LHK fick, allt eftersom orken tröt hos gästerna, lättare att komma till bra lägen. Inte minst öppnade det sig på kanterna där Joakim Pettersson var på gränsen till hundraprocentig i avsluten.

– Nja, inte riktigt. Jag blev avblåst en gång då domaren tyckte att jag stod innanför när jag sköt. Men det är okey, även domarna ska ha rätt att göra fel, skrattar Joakim Pettersson.

I och med segern så behåller LHK andraplatsen, en poäng bakom obesegrade Sörhaga, det enda laget som LHK har tappat poäng mot.